|
|
|
...• ALMÀS RÀNTOTT SAJT
Hozzávalók: 50 dkg edami v. ementàli sajt, 2 alma, 2 toj. sàrgàja
A bundázáshoz: 2 tojás, 2 ek. zsemlemorzsa, 2 ek. liszt
A sütéshez: olaj
A màrtàshoz: 5 dl tej, 5 dkg vaj, 3 csapott ek. liszt, reszelt szerecsendio törött feh. bors, só ízlés szerint.
A sajtot félujnyi szeletekre vágju... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojás
* 10 dkg finomliszt
* 10 dkg zsemlemorzsa
* 5 dkg reszelt parmezán sajt
* só
elkészítés
1. A gombát megtisztítjuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk.
2. A tojást felverjük, belekeverjük a sajtot és kevés sót.
... |
|
|
|
|
|
|
|
|
* 50 dkg gomba
* 3 tojás
* 10 dkg finomliszt
* 10 dkg zsemlemorzsa
* 5 dkg reszelt parmezán sajt
* só
elkészítés
1. A gombát megtisztítjuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk.
2. A tojást felverjük, b... |
|
|
|
|
|
|
|
... hempergetéshez
* pirospaprika
* bors
* őrölt kömény
* apróra vágott petrezselyem
* olajbogyó elkészítés
1. A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. A sajt önmagában elég sós, így nem igényel külön sózást.
2. Annyi zseml... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... * víz (amennyit a liszt felvesz)
Sütéshez:
* 1 dl olaj (olíva/ napraforgóolaj)
elkészítés
1. A csirkemelleket félbevágjuk, és kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, esetleg egyéb fűszerekkel ízesítjük. (Én kaprot is szórt... |
|
|
|
|
|
|
|
... füstölt sajt (pl. trappista)
* 2 tojás
* 10 dkg liszt
* 10 dkg zsemlemorzsa
* pici ételízesítő
elkészítés
1. A sajtot 4 x 1 cm-es hasábokra vágjuk, és a baconbe tekerjük úgy, hogy a sajt sehol se kandikáljon ki a szalonna alól.|... |
|
|
|
|
|
|
|
... füstölt sajt (pl. trappista)
* 2 tojás
* 10 dkg liszt
* 10 dkg zsemlemorzsa
* pici ételízesítő
elkészítés
1. A sajtot 4 x 1 cm-es hasábokra vágjuk, és a baconbe tekerjük úgy, hogy a sajt sehol se kandikáljon ki a szalonna alól.... |
|
|
|
|
|
|
|
... * pirospaprika
* bors
* őrölt kömény
* apróra vágott petrezselyem
* olajbogyó (opcionális)
elkészítés
1. A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. A sajt önmagában elég sós, így nem igényel külön sózást.
2. Annyi zsemlemor... |
|
|
|
|
|
|
|
* kb. 25 dkg reszelt sajt (bármilyen könnyen reszelhető, én legtöbbször trappistát használok, egy része pedig füstölt)
* 2 tojás
* 1-2 ek zsemlemorzsa + egy csészényi a hempergetéshez
* pirospaprika
* bors
* őrölt kömény
* apróra ... |
|
|
|
|
|
|
|
... szerecsendió
A panírozáshoz:
* liszt
* tojás
* zsemlemorzsa
* étolaj a sütéshez
elkészítés
1. A töltelékhez apróra vágjuk a parizert, beletesszük egy tálba, majd ráütjük a tojást.
2. Beletesszük a reszelt s... |
|
|
|
|
|
|
|
... 2-3 tojás
* zsemlemorzsa
* 2 dl tejszín
* 25 dkg trappista sajt
* zsír a tepsi kikenéséhez
elkészítés
1. A húst kiverjük, enyhén besózzuk.
2. Felverjük a tojásokat a panírozáshoz. Liszbe, tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk a h... |
|
|
|
|
|
|
|
* 8-10 szelet sertéskaraj
* só
* liszt
* 2-3 tojás
* zsemlemorzsa
* 2 dl tejszín
* 25 dkg trappista sajt
* zsír a tepsi kikenéséhez
elkészítés
1. A húst kiverjük, enyhén besózzuk.
2. Felv... |
|
|
|
|
|
|
|
... pirospaprika
* bors
* őrölt kömény
* apróra vágott petrezselyem
* olajbogyó (opcionális)
elkészítés
1. A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. A sajt önmagában elég sós, így nem igényel külön sózást.
2. Annyi zsemlemorzsá... |
|
|
|
|
|